miercuri, 7 decembrie 2016

Ochii care nu se vad...nu se uita :P

Deseori am auzit versiunea originala a acestei vorbe, anume 'ochii care nu se vad se uita'.

Pe de-o parte aveam tendinta sa cred acest lucru pentru ca, daca trece o anumita perioada de timp in care nu ai mai interactionat cu 1/mai multe persoane pe diverse cai (mesaje, telefoane sau intalniri face to face) oamenii au tendinta, in primul rand sa-si vada de treburile lor si, in al doilea rand, sa se vada cu colegii de munca sau prietenii conjuncturali. Apropo, cred ca acest gen de prietenii detin monopolul in societatea in care traim cu exceptiile de rigoare, desigur.

Ei bine, revenind la subiectul nostru, m-am revazut cu o veche cunostinta cu care nu ma mai vazusem de un car de ani si care mi-a facut o deosebita placere :) In primul rand pentru ca este o persoana foarte open-minded, o persoana creativa, in permanenta cautare de idei pe care sa le si puna in practica, ce mai, o incantare mai ales pentru mine care, in ultimul timp dau numai de persoane (mult) prea comode care chiar daca-si doresc imbunatatirea calitatii vietii (si nu ma refer neaparat la partea financiara) nu sunt dispusi sa faca prea multe.

Persoana depsre care vorbesc am cunoscut-o din intamplare la o intalnire cu mai multi prieteni la un show de stand-up comedy. Spun ca a fost o intamplare dar, dupa cum stim cu totii nimic nu este intamplator :) Drept urmare am aflat ca se ocupa de media, promovare in media, realizare emisiuni la radio si multe altele din aceasta zona.

Si acum se ocupa de acelasi lucru dar isi doreste sa isi faca si propriul business, mai ales ca in randul nostru, al tinerilor se 'poarta' acest lucru. Laudabil dupa parerea mea.

Genul acesta de intalniri cu persoane care sa iti povesteasca despre visurile lor este o adevarata incantare pentru ca vorbim despre oameni care pur si simplu nu doresc sa se multumeasca cu ceea ce li se ofera fara prea mari eforturi. Doresc sa traiasca viata pe care o vor si o merita nu viata care practic li se impune pe diverse cai.

Asa cum scriam si in alte articole, consider ca asta ar trebui sa facem toti cei care suntem inca la inceput de drum. Asa cum miliardarii lumii si oamenii de succes din lumea asta au fost perceputi mai intai ca niste 'ciuati' (poate exagerez dar nu-mi vine alt termen in minte) pentru ca au refuzat sa mearga pe aceleasi cai 'ca toata lumea' ei s-au impotrivit si au avut puterea sa-si creeze propria lume, inconjurati de oameni care ii inspira in continuare si, sa aiba propriul stil de viata care ii ajuta sa se mentina la standardul dorit de ei nu impus de altii.

Asadar, incercati sa va inconjurati de oameni care va trag in sus, care va provoaca sa va depasiti limitele, va scot din zona de confort, poate chiar va schimba mentalitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu