luni, 8 august 2016

Style is a right, own it!




Sau educa-l daca nu-l ai deja :) 

Stilul pare inca un subiect tabu la noi in tara, spun asta nu pentru ca nu ar exista persoane cu stil, dimpotriva. Doar ca, din ce-am observat, unora inca le place sa poarte haine sau bijuterii/accesorii in general, care nu numai ca nu li se potrivesc din cauza staturii sau pur si simplu modul in care le combina nu este dintre cele mai fericite, ci uneori doar din pricina faptului ca nu se potrivesc varstei posesorului. Astfel ca, mi se intampla sa observ deseori pe strazile cosmopolitului nostru oras femei si barbati ajunsi la varste respectabile care inca par sa nu-si fi descoperit stilul. Sincer imi este greu sa cred ca la 60-70 de ani chiar nu ti-ai dat seama pana acum ce poti purta si ce nu. 

Se pare ca multi nu au inteles inca faptul ca moda si trendurile sunt trecatoare si, daca esti mereu in cautare sa schimbi cate ceva la felul in care te aranjezi este indicat sa te bazezi totusi pe piesele basic si eventual sa adaugi cate un accesoriu mai nonconformist. 

Dupa cum ai observat exista atatea reviste, site-uri, bloguri dedicate acestui subiect din care sigur poti invata cate ceva si aplica stilului tau (inca in formare), asta daca nu poti participa la prezentari de moda pentru a invata cum anume sa combini elementele unui nou ‘trend’ astfel incat sa creezi niste aparitii reusite. 

Pe de alta parte, multi dintre noi calatorim in toata lumea si este imposibil sa nu vedem cum in afara lucrurile stau cu totul diferit la acest capitol fata de tara noastra. Treaba asta m-a frapat pe mine cel putin. Am observat ca atat femeile cat si barbatii prefera sa isi dezvaluie latura naturala si mai putin cea cosmetizata. Oare de ce? 
In primul rand, ca si la noi, nu toti stiu sa imbine intr-un mod placut texturile :) 
In al doilea rand, dupa cum stii, less is more :)

Iata 2 motive pentru a invata sa te apreciezi asa cum esti si ,in caz ca nu esti inca suficient de sigur/a pe propriul farmec, incepi sa lucrezi din interior catre exterior. Poate iti suna a cliseu ce iti spun dar este foarte adevarat. Daca nu te simti bine tu cu tine, nu vei pacali pe nimeni printr-o haina de firma sau un machiaj elaborat in cazul fetelor, si cred ca asta ai observat si tu. 
Un alt lucru pe care l-am observat in ce-i priveste pe ‘fashionistii’ nostri este eticheta. Ii vezi in mall-uri cum isi cumpara haine, accesorii sau device-uri de la magazinele diverselor branduri. Imi spunea cineva ca luxul este invizibil, adica eticheta nu trebuie neaparat afisata, cum des se intampla pe la noi :)


In concluzie, daca nu te-ai nascut cu un simt estetic deosebit, vestea buna este ca il poti educa. Deci poarta ceea ce iti place si te face sa te simti bine pentru ca moda este trecatoare, plus ca nu are rost sa cheltui sume exorbitante pe piese sezoniere, mai bine investeste in piese de calitate basic care fii sigur ca nu se vor demoda prea curand sau niciodata ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu